
σελίδες: 216
μέγεθος: 12 x 19
έκδοση: 2026
ISBN: 978-618-58330-06-0
1̶3̶.7̶8̶€ 12.40€
Φροντίδα
Στοχασμοί για το ποιοι είμαστε
Todd May
μετάφραση: Ανδρέας Βατσινάς
Η φροντίδα είναι μια σημαντική πτυχή της ύπαρξής μας. Χωρίς αυτήν απλώς θα επιπλέαμε στον κόσμο, προσδένοντας επιφανειακά τους εαυτούς μας σε αλλεπάλληλες δραστηριότητες. Η φροντίδα μάς αγκιστρώνει στον κόσμο και μας συνδέει με τους άλλους. Παρ’ όλα αυτά, η κατανόηση του τι είναι τελικά η φροντίδα και πώς λειτουργεί στις ζωές μας αποτελεί μια πρόκληση.
Ο Todd May ανταποκρίνεται σε αυτήν την πρόκληση. Εξετάζοντας με σαφήνεια μια σειρά από προσεγγίσεις που συνδέονται με το θέμα της φροντίδας −από την ηθική της φροντίδας και το ενδιαφέρον μας για τα ζώα μέχρι τη φροντίδα του εαυτού μας, τον βουδισμό και τον στωικισμό− προσφέρει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα οπτική για τη φύση της φροντίδας και τη σχέση της με το ποιοι είμαστε.

Ο Τοdd May είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Θρησκείας στο Clemson University στη Νότια Καρολίνα. Στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του: Εισαγωγή στον Μισέλ Φουκώ (oposito, 2019), Εισαγωγή στον Ζιλ
Ντελέζ (2021) και Θάνατος (Στάσει Εκπίπτοντες, 2016).